Jak widzicie forum nie działa. Zablokowałem możliwość pisania nowych postów, gdyż forum jest bombardowane przez rooty umieszczające niedozwolone treści. Ponieważ ja nie mam już czasu na bieżącą administrację poszukuję nowego administratora!
Do osoby tej należeć będzie:
1. aktualizacja skryptu
2. promocja forum
Forum postawione jest na profesjonalnym serwerze. Jest opłacone.
Zainteresowanych proszę o kontakt przez na PW. forum_admin
KSM Ogólnopolskie Forum Dyskusyjne - GOTÓW! Katolickie Stowarzyszenie Młodzieży - Ogólnopolskie Forum Dyskusyjne - www.forum.ksm.org.pl
" Nie wstydźcie się waszych ideałów - wręcz przeciwnie, głoście je i brońcie ich! Liczy na was Chrystus, liczy na was Pani Jasnogórska, liczy na was Kościół. Liczy na was i potrzebuje was Polska! Właśnie jako KSM."
Jan Paweł II 15 IV 1995 - ogólnopolska pielgrzymka KSM do Rzymu
No pryznam szczerze ze 100 MB to wcale nie wiele biorac potencjalne potrzeby KSM Ogolnopolskiego nasz oddzial KSM Biadoliny w diecezji tarnowskiej (www.ksm-biadoliny.org) ma wykupiony serwerek:
-pojemnosc 2 GB
-miesieczny transfer ze strony 20 Gb
-do tego mamy domene
-subdomeny bez limitu
-poczta w naszej domnie - bez limitu
-zero reklam
Diecezja: zielonogórsko-gorzowska
Funkcja w oddziale: Mieszacz :)
Wiek: 30 Dołączył: 06 Sie 2005 Posty: 1097 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2006-01-11, 00:05
krzysiekk napisał/a:
No pryznam szczerze ze 100 MB to wcale nie wiele biorac potencjalne potrzeby KSM Ogolnopolskiego nasz oddzial KSM Biadoliny w diecezji tarnowskiej (www.ksm-biadoliny.org) ma wykupiony serwerek:
-pojemnosc 2 GB
-miesieczny transfer ze strony 20 Gb
-do tego mamy domene
-subdomeny bez limitu
-poczta w naszej domnie - bez limitu
-zero reklam
Serwerek sam zasponsorowalem i tz maszyne kupielm i wszystko postawilem na niej wraz z systemem operacyjnym, wiec jedyne co musialem zrobic to zawiezc do serwerowni w krakowie go i tam w jednej firmie podlaczyc do dobrego lacza, i place im tylko za lacze a mam mozliwosc zarzadzania cala maszyna wiec koszt czegos takiego to okolo 250 zł rocznie wiec mysle ze wcale nie drogo... (zawsze mam mozliwosc rozbudowy tego sprzetu)
Wysłany: 2006-01-11, 15:04
To na jeden oddział dość drogo Za 250 zł mam extra konto ze wszystkim co potrzeba.
Ale jeśli na serwerze stoi kilka/kilkanaście stron+www+baza+konta FTP to zaczyna być bardzo bardzo ciekawie
Mozesz dać jakiegoś linka do tej serwerowni?
A na jakim sprzęcie zrobiłeś serwer - 250 zł. to nie za wiele, choc wystarczy
Pytanie - co jesli cos padnie w serwerze Kto odpowiada za serwis
Zle mnie zrozumiales 250 zł rocznie placimy za podlaczenie serwera do internetu + domena
ten koszt wcale nie jest duzy do serweramamy podpiete lacze 2Mbit/s a oplaty biore na siebie takze / takze sponsorowanie serwera...
Dane serwera:
Pentium IV 2.53 GHz
RAM 768 Mb DDR
Dysk: 60 Gb RAID
tak wystraczy chodzi na nim linux ma
ftp/www/baza Mysql- PostgreSQL/php4 (ostatnio takze 5)
byl to moj prywatny serwer ale oddalem go w posiadanie KSM ale dalej nim zarzadzam, jezeli chodzi o serwis to moge liczyc tylko na siebie - wiec mysle ze mamy niezle zaplecze zakladajac ze z czasem rozwinie sie nasza strona www (niestety to zalezy od nojego wolnego czasu). Jezeli padnie serwer to wszystko stoi ale jest prosta sprawa wsiadam w samochod i jade go zrobic nie widze problemu a co do linka to strona www.sotiko.pl
Wysłany: 2006-01-11, 23:08
A więc sponsor.
Serwer całkiem przyjemny.
Mógłbyś rozwinąć temat opłat -tych które bierzesz na siebie. Bo nat tej stronie co podaleś to są tylko ceny hostingu.
Oplaty wygladaja bardzo prosto serwerek jest podlaczony do laczaktore kosztuje bez mala 30 zł miesiecznie. Cena nie jest wygorowana "negocjowana" tyle oplat stalych oczywiscie nei wpominajac o serwerze ktory dziala od maja 2005 roku i nic mu nie jest co jakis czas jade i i sprawdzam jego "kondycje"to chyba tyle....
Diecezja: rzeszowska
Funkcja w oddziale: soul rebel^^
Wysłany: 2008-06-27, 14:04
YYy, nie wiem czy tylko tak ja mam... ale jak wchodzę na FoRum to nie widzę nazw tematów,w których aktualnie pojawił się nowy post. MUszę dopiero wejść na dział i tam kliknąć na dany temat... what's up ?
_________________ "Będę patrzeć w Górę, i śmiać się, i kochać, i dźwigać..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum