POSZUKIWANY NOWY ADMINISTRATOR!
Jak widzicie forum nie działa. Zablokowałem możliwość pisania nowych postów, gdyż forum jest bombardowane przez rooty umieszczające niedozwolone treści.
Ponieważ ja nie mam już czasu na bieżącą administrację poszukuję nowego administratora! Do osoby tej należeć będzie:
1. aktualizacja skryptu
2. promocja forum
Forum postawione jest na profesjonalnym serwerze. Jest opłacone.
Zainteresowanych proszę o kontakt przez na PW.
forum_admin
KSM Ogólnopolskie Forum Dyskusyjne - GOTÓW! Strona Główna KSM Ogólnopolskie Forum Dyskusyjne - GOTÓW!
Katolickie Stowarzyszenie Młodzieży - Ogólnopolskie Forum Dyskusyjne - www.forum.ksm.org.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
" Nie wstydźcie się waszych ideałów - wręcz przeciwnie, głoście je i brońcie ich! Liczy na was Chrystus, liczy na was Pani Jasnogórska, liczy na was Kościół. Liczy na was i potrzebuje was Polska! Właśnie jako KSM."

Jan Paweł II 15 IV 1995 - ogólnopolska pielgrzymka KSM do Rzymu

Poprzedni temat :: Następny temat
BYKOM - STOP
Autor Wiadomość
forum_admin 
@Administrator

Diecezja: zielonogórsko-gorzowska
  Wysłany: 2005-08-22, 17:54   BYKOM - STOP

BYKOM-STOP!

Chcemy poprawnej pisowni i ortografii w Internecie!

Koniec z potworami typu 'mugł', 'ktury', 'karzdy', 'rzaden'! Koniec z milionami !! i ?? stawianych po każdym zdaniu! Nie piSHmY ff TeN SpoSoop niom =D! Koniec z błędami, które straszą na stronach, forach, blogach! Od dziś pilnujemy tego, jak piszemy my i użytkownicy naszych stron! Wyrabiajmy w sobie dobre nawyki! Piszmy poprawnie, po polsku!

Masz swoją stronę internetową? Prowadzisz blog? Moderujesz lub często wypowiadasz się na jakimś forum? Dawaj dobry przykład, pisząc poprawnie. Poprawiaj i upominaj użytkowników, którzy robią miliony błędów ortograficznych w każdym poście / komentarzu, aby jednak poświęcili trochę czasu i uwagi na poprawną pisownię.

Zapraszamy do informowania o akcji poprzez umieszczenie na swoich stronach naszego buttona lub dodanie informacji o przystąpieniu serwisu do kampanii.

Tępmy e-analfabetyzm, nie dopuśćmy do tego, aby za kilka lat Internet zapomniał zupełnie, co znaczy ortografia!

przemo_w 

Wysłany: 2005-08-31, 18:42   

A co z netykietą, która mówi, że dopuszczalne są drobne błędy aby usprawnić komunikację a nie zastanawiać sie nad każdzym słowem. Zgoda co to "stałej" zawartośći stron, artykółów itp. ale posty na forach, chatach, gg pisze się często szybko pod właywem emocji więc szkoda czasu na popwarki ważniejsza jest treść.
TROCHE LUZU !!!.

forum_admin 
@Administrator

Wysłany: 2005-08-31, 22:34   

Masz racje, czaty, GG, wogóle internet wprowadził wiele nowych zwrotów, nie mieszczących się w słownikowych normacj języka polskiego. I wcale mi nie o to chodzi by koniecznie zwracać uwagę na przecinki, czy ogonki. Jednakże sam przyznasz, ze zdanie "Poszłem na gure połorzyć sie w kszaki" brzmi raczej fatalnie. Z jednej strony internet jest dla ludzi, dzięki niemu jest to forum, ale nie jest on pozbawiony wad: m.in. zaniku wśród coraz większej części społeczeństwa znajomości zasad poprawnej polszczyzny.

A poza tym ten tekst pochodzi ze strony: http://www.bykom-stop.avx.pl/
I przyznasz, że idea akcji jest słuszna :-) :?:
No i jak wiesz, ja sam potrafię sadzić kwiatki językowe :wink:

pstradomski 

Diecezja: rzeszowska
Wysłany: 2005-10-03, 18:02   

Nie mogę się zgodzić z przemo_w:
przemo_w napisał/a:

A co z netykietą, która mówi, że dopuszczalne są drobne błędy aby usprawnić komunikację a nie zastanawiać sie nad każdzym słowem. Zgoda co to "stałej" zawartośći stron, artykółów itp. ale posty na forach, chatach, gg pisze się często szybko pod właywem emocji więc szkoda czasu na popwarki ważniejsza jest treść.
TROCHE LUZU !!!.

Używanie poprawnej polszczyzny świadczy o szacunku dla czytającego. Rozumiem drobne błędy - nie wciśnięty klawisz z literą lub zbyt długo przytrzymany alt (co skutkuje dwoma diakrytykami zamiast jednego). Jednak nagminne używanie słów typu "jush", "kcem" i tym podobnych, a także pomijanie znaków interpunkcyjnych i wielkich liter po prostu utrudnia czytanie.

Rozumiem dyslektyków. Rozumiem też sytuację, gdy któraś ze stron rozmowy używa oprogramowania, które ma problemy z polskimi znakami. Poza tym jednak warto poświęcić odrobinę czasu, by pisać poprawnie. Zwłaszcza, że w przeciwnym wypadku osoba czytająca może błędnie zrozumieć osobę piszącą.

promyk5 
# Moderator

Funkcja w oddziale: Mieszacz :)
Wysłany: 2005-10-03, 21:18   

A ja dyslektyków nie rozumiem. OKI - miałem w klasie jednego dyslektyka, ale to było kilka lat temu w technikum. Był on jeden na całym roku. A dziś u mojej kuzynki w samej jej klasie jest ich chyba 3 czy 4. I co - ogólnonarodowa dyslekcja :?: Wątpię :no: Niestety nasze lenistwo wyjdzie nam kiedyś bokiem :cry:

GG: 3162167 Andrzej

Eol 
Zabiera głos

Diecezja: krakowska
Funkcja w oddziale: Małodobry
Wysłany: 2005-10-03, 21:26   

wiecie zgadzam się co do ogółu zagadnienia taaak jest to potrzebne i należy pisać po polacku gdzie się da. jeśli mamy stronę czy coś takiego to OK wypadałoby pisać poprawnie i nie robić wstydu ale nie na forum tutaj ludzie niech piszą czytelnie a będzie dobrze i nie ma co się czepiać jakiejś gury czy jakiegoś innego badziewia. Na gg na czatach i forach obowiązują skróty i inne formy szybkiej i internetowej komunikacji. i nie ma co się czepiać ludzi którzy chce zamieniają na kce bo tak jest prościej i szybciej ... a znaki inter... pff... wiecie co już naprawdę wam się nudzi albo poloniści jacyś nam się tu trafili :D dżołk
Więcej luzu ludziska. Bo jak nie to zaraz zaczniemy dyskutować o wyższości dżemu nad konfiturą. Cu i zedrówka życzę.
WOLNOŚĆ DLA DYSELEKTUW

promyk5 
# Moderator

Wysłany: 2005-10-03, 22:24   

OKI, bądź wolny :-)

Ale potem jak czytam u kolegi podania o pracę z błędami ortograficznymi to sądzę, że dzieje się bardzo bardzo źle. Co nie znaczy, że jestem zwolennikime ó / u i innych tego typu niespodzianek :shock:

Wiedźmin
[Usunięty]

Wysłany: 2005-10-21, 21:54   

LUDZIE
A gdzie miłość i zrozumienia na katolickim forum :?:
Wiem że powino się pisać poprawie bo pisząc źle uczysz innych ale NIE WOLNO za to dawać warnów :?
forum_admin, a ty troche wyluzuj :!: Bo ludzi przestra.......
I właśnie dlatego nie macie zgody na nazwę oficialną bo robicie władze bez pozwolenia kościoła :!: Robiąć nie potrzebny szum o jakich pier***ach. Kościół powinien mieć jakąś kontrole bo nigdy nie wiadomo kiedy człowiek się zmieni i zacznie psuć wizerunek KSM'u

[ Dodano: 2005-10-21, 21:56 ]
Tylko jest jeden problem :?: Znaleść duchownego znajacy sie na informie = 0,1 * 10^-278

forum_admin 
@Administrator

Wysłany: 2005-10-22, 08:32   

Wiedźmin napisał/a:
LUDZIE
A gdzie miłość i zrozumienia na katolickim forum Question

Wiem że powino się pisać poprawie bo pisząc źle uczysz innych ale NIE WOLNO za to dawać warnów Confused

forum_admin, a ty troche wyluzuj Exclamation Bo ludzi przestra.......
I właśnie dlatego nie macie zgody na nazwę oficialną bo robicie władze bez pozwolenia kościoła Exclamation Robiąć nie potrzebny szum o jakich pier***ach. Kościół powinien mieć jakąś kontrole bo nigdy nie wiadomo kiedy człowiek się zmieni i zacznie psuć wizerunek KSM'u

[ Dodano: 2005-10-21, 21:56 ]
Tylko jest jeden problem Question Znaleść duchownego znajacy sie na informie = 0,1 * 10^-278

Jeszcze nikt ostrzeżenia nie dostał:!: Poczytaj regulamin.
Szum - kto tu robi szum??
Co do pozwolenia na nazwę oficjalne to poczytaj tutaj...

Znaleźć duchownego znającego strukturę KSM i mającego doświadczenie z pracą z młodzieżą KSM to jest naprawdę bardzo ciężko. Dziś księża mają mnustwo zajęć. Ale szukam - Was też proszę o pomoc. Bo bez księdza to możemy mieć problemy.

Wiedźmin
[Usunięty]

Wysłany: 2005-10-22, 12:37   

Ja myśle że temat jest zamkniety
Z decyzja ze akcja bykom-stop jest troche nie na miejscu na katolickim forum. :roll:

karolina_czartajew 
# Moderator

Diecezja: drohiczyńska
Funkcja w oddziale: członek/muzyczna :)
Wysłany: 2005-10-28, 15:50   Błędom STOP!!!!

Myślę że KSM-owicze to są odpowiedzialni ludzie i w większości inteligentni więc o błędach nie może być mowy !!!!! Pozatym to bardzo nieestetycznie wygląda, taka odpowiedź z błędami :wink:

Służyć BOGU i OJCZYŹNIE - Gotów??

<< GOTÓW >>

Jarna 
Średni gaduła

Wysłany: 2006-01-11, 19:38   

ehe ale ja zawsze mam problem z ortografią i co sobie zrobie?

On i ja...świat jest z Nim cudowny:*

klara 
# Moderator

Diecezja: legnicka
Funkcja w oddziale: instruktor KSM
Wysłany: 2006-01-11, 21:36   

Eol - nasza misja to paragraf 13 w Statucie. Moim zdaniem nieosiągalna, ale realna do realizowania. Strategią tej misji są paragrafy 14 i 15. Tego uczyli nas na szkoleniach specjaliści od marketingu i zarządzania.

Piszesz: Czy ludzie nie rezygnują, z KSM dlatego że nic się naprawdę nie dzieje oprócz szkoleń, które nic nie dają i wyjazdów, które zawsze wyglądają tak samo?

Nigdy nie byłam na dwóch identycznych szkoleniach, a byłam na wielu. Sama prowadziłam ponad 50 w diecezji swojej, innych i ogólnopolskich. Dziwią mnie te słowa. Bo skoro jest aż tak nudno, to po pierwsze - dlaczego jeszcze w tym siedzisz? Po drugie - skoro widzisz, jak jest i to Ci się nie podoba, dlaczego nic nie zmieniasz?

Piszesz: zawsze należy dążyć do nieosiągalnego żeby poprzez starania ubogacać samego siebie

Tak, zawsze. Dodam: a przez siebie innych.

Jarna: ehe ale ja zawsze mam problem z ortografią i co sobie zrobie?
Np. można kupić słownik ortograficzny.
I wierz mi, nikt nie wie wszystkiego. Po to mądrzy ludzie spisali słowniki, encyklopedie i atlasy, żeby z nich korzystać! Nie da się wszystkiego spamiętać, bo i po co.

Jarna 
Średni gaduła

Wysłany: 2006-01-11, 22:41   

ehee :oops: słownik tak...

On i ja...świat jest z Nim cudowny:*

promyk5 
# Moderator

Wysłany: 2006-01-11, 23:02   

Ludki kochane :lol:
Rozmowę ta temat :ideologi KSM" przniosłem tutaj...tutaj...

Co do ortografii i języka polskiego to polecam zainstalować sobie wtyczki do Firefoxa lub Opery (do IEE nie ma :D albo ja o nich nie wiem). Odpowiednie wtyczki znajdziecie tutaj...

Odpowiedz do tematu